skip to Main Content
+34 93 818 12 45 consulta@motoralbet.com
Consells Imprescindibles Per Regar A L’estiu

Consells imprescindibles per regar a l’estiu

A juliol, el més important és que les teves plantes i jardí no passin set

És la frase més repetida de l’estiu: “Buf, quina calor fa!” Si poguessin parlar, les nostres plantes ens dirien el mateix. I afegirien: “Buf, quina set tinc!” Per a elles, les expressions «morir-se de calor» o «morir-se de set» poden ser literals. Lògicament, amb la calor de l’estiu necessiten hidratar-se més, però ull!, no totes les plantes es reguen de la mateixa forma, ni necessiten la mateixa quantitat d’aigua, ni la mateixa freqüència de reg per estar ben hidratades. Regar no consisteix a abocar aigua sense solta ni volta, hem de tenir en compte molts factors: la biologia de la planta, el tipus de test, el substrat, el lloc on se situa, l’hora…

Per posar-t’ho fàcil, Jardineamos t’explica les claus perquè les teves plantes —i la teva gespa— estiguin perfectes tot l’estiu. Sanes, contentes i ben hidratades.

Tractar a totes les plantes per igual és un error molt comú. Cada planta té necessitats diferents de llum, temperatura, humitat, substrat… I també d’aigua, clar. Hi ha plantes que requereixen molt poca quantitat, fins i tot a l’estiu, com els cactus, els arbustos, les enredaderas o les aromàtiques (excepte la menta). I unes altres, en canvi, necessiten que les reguis i polvoritzis les seves fulles diàriament, sobretot si romanen al sol moltes hores. Algunes espècies són molt sensibles i s’han de regar posant un plat amb aigua sota el test. A les plantes acidófilas no els agrada l’aigua de l’aixeta, amb massa calç. Les plantes que estan en fase de floració o de fructificación requereixen més quantitat d’aigua.

Així que, el primer és informar-te de la biologia de les teves plantes. Com a pauta general, amb les seves excepcions, solen necessitar més aigua les plantes amb fulles més grans i menys requeriment de llum.

més informació

Back To Top